eramatkat.com

Luontoretket

Luontoretkemme mahdollistavat helpon ja turvallisen tavan tutustua retkeilyharrastukseen. Retkien aikana luontoelämysten lisäksi saat paljon tietoa mm. varusteista, jokamiehenoikeuksista, ensiavusta ja retkeilyreiteistä. Jokaisessa vuodenajassa on oma hohtonsa ja siksi järjestämme retkiä ympäri vuoden. 

Räätälöimme retkiä myös toiveiden mukaan joten ota yhteyttä niin suunnitellaan juuri sinun ryhmällesi sopiva ja mieleenpainuva retki.

Kytäjä-Usmin yhden yön vaellus

Lähde Hyvinkäälle tutustumaan ammattitaitoisen Eräoppaan kanssa tähän upeaan metsäalueeseen.

Retki soveltuu hyvin retkeilyharrastusta aloitteleville kuin myös kokeneemmille retkeilijöille. Reittimme kulkee kauniiden lampien rannoilla, kuljemme suoalueilla sekä ylitämme hienoja kallioita. Ensimmäisen päivän aikana kuljemme n. 10-15 kilometriä ja maastossa nukutun yön jälkeen toisena päivänä matkana n. 5-7 kilometriä.

Vaelluksella lämmitämme ruoat retkikeittimillä tai nuotiolla. Yön vietämme teltassa, riippumatossa tai laavussa nukkuen. Matkan aikana opetamme retkeilytaitoja sekä annamme varustetietoutta. Mikäli sinulta ei löydä kaikkia varusteita niin kysy meiltä lainaksi, kauttamme löytyy mm. telttoja, makuupusseja, riippumattoja, rinkkoja ja retkikeittimiä.

Takuulla hieno ja opettavainen retki, joka voidaan toteuttaa ympäri vuoden.

yhden yön vaellus Kytäjä usmin

Lisätietoja

Yö ulkona

Onko edellisestä telttayöstä jo vierähtänyt aikaa vai lähtisitkö ensimmäistä kertaa kokeilemaan ulkona nukkumista? Tässä tapahtumassa se onnistuu helposti ja turvallisesti Eräoppaan johdolla. Pääsemme autoilla lähelle yöpaikkaa, joten varusteita ei tarvitse kantaa pitkiä matkoja. Leiripaikalle saapumisen jälkeen pystytetään/varustetaan tulevan yön nukkumispaikka valmiiksi.

Voit valita retken varaamisen yhteydessä oman yöpymistapasi, laavussa, kodassa, teltassa, riippumatossa, tarpin alla tai vaikka kuusen juurella. Retken hintaan sisältyy kaikki yöpymisen tarvittavat varusteet (majoite, makuupussi, makuualusta).

Voit myös käyttää omia varusteita. Opastamme samalla majoitteiden pystyttämistä sekä ulkona nukkumiseen liittyvää tietoa. Ennen nukkumaan menoa valmistamme iltapalan retkikeittimillä tai nuotiolla. Opas on paikalla koko retken ajan.

Tapahtumaa järjestetään ympäri vuoden.

telttayo-ulkona

Lisätietoja

Retkeilijän ensiapu

Tule oppimaan retkeilijän ensiapua. Retken aikana käymme läpi yleisimmät retkeilyssä tapahtuvat onnettomuustilanteet ja harjoittelemme niiden ensiapua. Retken aikana kävelemme noin 2-4 km lenkin maastossa.

Matkan aikana opiskelemme yleisimpien onnettomuustilanteiden hallintaa. Retkeen sisältyy myös pysähdys nuotiopaikalla kahveineen, silloin on mahdollista nauttia myös omia eväitä. Varaudu retkeen maastoon soveltuvilla jalkineilla ja säähän sopivilla ulkoiluvaatteilla.

Ota mukaan vesipullo ja ylimääräinen kaulaliina tms. harjoituksia varten.

Retken vetäjänä erä- ja luonto-opas, sairaanhoitaja Katja Jokela-Ulenius

Ensiapu

Lisätietoja