eramatkat.com

Melontaretket

Melonta on hieno laji ja sopii niin lapsille kuin aikuisillekin. Retkemme tehdään turvallisilla jokireiteillä sekä suojaisilla järvillä. Kulkuneuvona toimii 2-paikkainen avokanootti eli ns. ”inkkarikanootti”. Tule kokemaan luonnon rauhallisuus kanootista käsin. Retken hintaan kuuluu kanootti, melat, kelluntaliivi ja tietysti oppaan palvelut. Teemme retkiä myös perheille ja pienille ryhmille joten ota yhteyttä niin suunnitellaan juuri teille sopiva melontaretki.

Suolijärven melontaretki

Lähde melomaan Hyvinkään Kytäjällä sijaitsevaan erämaiselle Suolijärvelle. Laajat luonnonsuojelualueet järven ympärillä takaavat rauhallisen ja asumattoman maiseman. Rauhallisen ympäristön vuoksi Suolijärvellä on myös monipuolinen linnusto ja on siellä hirvikin uinut järven yli.

Suojaisa järvi sopii myös vasta-alkajille. Kiertelemme järven rantoja rauhallisesti meloen ja maisemista nauttien. 

Matkan aikana voimme pysähtyä nuotiopaikalle ja keittää nokipannukahvit ja syödä eväitä. Retkieväät voitte myös tilata kauttammme jolloin teidän tarvitsee vain saapua perille ja aloittaa retkestä nauttiminen.

Retken pituus voidaan mitoittaa sinun ryhmällesi sopivaksi.

Lisätietoja

Kytäjoki-Vantaanjoki melontaretki

Lähde kauniille melontareitille Hyvinkäälle. Kytäjoki-Vantaanjoki retki sopii myös ensikertalaisille melojille. Ammattitaitoisen oppaan johdolla käydään läpi melonnan alkeita ja turvallisuusohjeita ennen lähtöä.

Retki lähtee Palstojentiensillan alta, Kytäjoen varrelta. Kytäjoki kiemurtelee rauhallisesti peltomaisemassa, kunnes se yhtyy Vantaanjokeen ja maisema muuttuu kauniin metsäiseksi. Reitillä saattaa olla kaatuneita puita ja kiviä, jotka antavat sopivasti haastetta retkeen.

Retki päättyy vanhan Maatalousoppilaitoksen rantaan. Lopuksi mahdollisuus myös Metsä Menu aterioihin.

Lisätietoja

Toivanjoen melonta

Toivanjoki on osin kokonaan luonnontilassa oleva joki, jonka kauneuden voi nähdä vain melomalla sen läpi.

Joki kiemurtelee mutkaisena läpi lintusuon ja korkeiden kaislikoiden, joiden lomasta voi nähdä myös Alasjärven jylhät kalliot.

Alueen linnusto on varsinkin keväisin erittäin runsas. Reitti lähtee Toivan sillalta ja päättyy Tervaniemeen, reitin voi meloa myös toisin päin.

Ennen vesille lähtöä opastamme melontatekniikkaa sekä annamme turvallisuusohjeita.  Reitti on yhdensuuntainen ja hoidamme kuljetukset takaisin lähtöpaikalle.

Lisätietoja

Mustijoen melonta

Koe rauhallinen Mustijokilaakson maisema kanootilla meloen. Aloitamme melontaretkemme Mäntsälän Hirvihaaran lähistöllä sijaitsevalta melontareitin taukopaikalta. Melomme Nummisten padolle, jossa on yhä nähtävissä mm. vanhoja voimalaitoksen rakenteita.

Palaamme n. kilometrin verran takaisin jokea pitkin laituriin, jonka liepeillä pidämme tauon. Reitti soveltuu erinomaisesti myös aloitteleville melojille.

 

Lisätietoja